Doe iets goeds

Het is vandaag Tweede Kerstdag. Als je wilde doneren, heb je dat nu vast al gedaan. Of is de kerst al voorbij als je dit leest en voel je niet meer de noodzaak om zelf wat goeds te doen voor de wereld om je heen. Wil je nog wel iets doneren? Overweeg dan eens om geld te doneren aan een stichting die volledig afhankelijk is van giften.
Toch iets willen doen maar geen geld meer? Hier een aantal dingen die je voor (bijna) geen geld kunt doen!

De wereld om je heen helpen kan met iets heel kleins. Help bijvoorbeeld eens iemand in je omgeving, of geef een complimentje. Een klein gebaar kan een grote invloed hebben en het is altijd leuk om iemand blij te maken met zoiets kleins.

Mensen die honger hebben helpen door je eigen kennis van Engels te vergroten? Het kan! Op freerice.com kun je jouw Engelse woordenschat vergroten en voor ieder goed antwoord dat je geeft, krijg je een moeilijkere vraag én krijg je een advertentie te zien. Door deze advertentie wordt het rijst gefinancierd voor de mensen die dit hard nodig hebben. Zo kun je mensen helpen die honger hebben zonder zelf geld uit te hoeven geven, maar er wel slimmer van te worden.

Je kunt ook de groene kant in jezelf naar boven brengen op een voor jou gratis manier, die zelfs nog minder moeite kost dan het hiervoor genoemde idee. Je kunt namelijk je zoekmachine veranderen en daarmee helpen geld in te zamelen voor het planten van bomen. Via deze zoekmachine (Ecosia) gaan de opbrengsten van de advertenties bovenaan de zoekresultaten naar het planten van bomen in Brazilië. En ook handig om te weten, je kunt ‘Ecosia’ ook als standaard zoekmachine instellen. Wat het helemaal leuk maakt is dat de site bijhoudt hoeveel bomen er door jouw zoekopdrachten gepland kunnen worden.

Een ander ding dat je kunt doen is kaartjes sturen. Je kunt mensen die eenzaam zijn of een klein ‘gelukje’ nodig hebben een kaartje sturen. Dit kan met Postvriend en je kunt zowel een enkele kaart naar iemand sturen als een postvriend worden met iemand. Als je een postvriend wilt worden krijg je natuurlijk ook post terug, bij het versturen van een enkele kaart kan dit verschillen – afhankelijk van of de ontvanger in staat is om een kaartje terug te sturen.
Wil je het grootser aanpakken? Kaarten versturen naar mensen over de hele wereld? Dat kan gewoon! Via postcrossing kun je, nadat je een gratis account hebt aangemaakt, een adres aanvragen van een persoon die ook meedoet aan postcrossing. Zodra je een adres aanvraagt, krijgt iemand anders jouw adres. Zo kun je dus kaartjes sturen naar mensen over de hele wereld en krijg je ook nog eens kaartjes van mensen over de hele wereld. Ik vind het leuk!

Iets anders doen voor mensen over de hele wereld? Heb je misschien nog een (klein) plaatsje in je huis over waar iemand kan slapen? Dan zou je jouw huis open kunnen stellen voor reizigers over de hele wereld om bij jou de komen ‘couchsurfen‘. Zo kunnen reizigers pas echt de cultuur van het land leren kennen en jij kunt ook wat van hen leren, daar ben ik zeker van. Het is de bedoeling dat de reiziger bijna gratis bij jou kan verblijven, maar een kleine bijdrage voor bijvoorbeeld eten is niet erg om te vragen. En zelf kun je, als je wilt, ook bij mensen thuis verblijven. Wat voor jou dus dan ook bijna helemaal gratis is. Een mooie manier om de cultuur van een land echt te leren kennen en nog wat geld over te houden.

En als je nou echt veel tijd hebt, kun je ook altijd overwegen om vrijwilliger te worden. Bij het bejaardentehuis bij jou in de buurt, of bij de kinderboerderij, of bij de voedselbank, of, of… Er zijn meer dingen bij jou in de buurt die je als vrijwilliger kunt doen dan je denkt, dus er moet vast iets tussen zitten dat je aan zal spreken.

Zo, heb ik ook nog wat goeds gedaan. 😉

– Mathilde

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s