Blijmakers en een extraatje

Ziek zijn, het is iets totaal niet onbekends voor de meesten aan het einde van het jaar. Ik kwam er dit jaar ook niet onderuit met alleen een hevige verkoudheid.
Toch mag ik zeker niet klagen. Ik besef me maar al te goed hoe goed ik het wel niet heb. Nee, dit wordt geen post over hoe slecht anderen het hebben. Dit wordt een post met kleine dingetjes waar ik blij van word.

Nummero 1: (kleine) gezelschapsspelletjes spelen met mijn familie.
Want even serieus, wie houdt er niet van een fijn momentje met de familie?! En ja, natuurlijk is winnen nog veel leuker, maar naarmate je ouder wordt, wordt het spel zelf leuker dan het winnen. De fanatiekelingen daargelaten natuurlijk.

Nummer 2: Een wandeling maken door de natuur.
Met of zonder fotocamera. Het is fijn om soms gewoon door de natuur te wandelen, maar foto’s maken van de natuur zorgt er, naar mijn mening, wel voor dat je veel meer let op de details om je heen.

En nummer 3: Alle kerst- /zwijmelfilms kijken die nu weer op televisie te zien zijn.
Het blijft gewoon leuk om zwijmelfilms te kijken, maar ook om Home Alone gewoon nog een keer te bekijken.

En als extraatje nog een paar rare, leuke weetjes. Om al die tijd afwezigheid een beetje goed te maken. 😉
– Planten kunnen niet alleen bloeien, maar ook bloeden. (Ja, dat is echt waar!)
– Van de bloemist, of een andere plantenkenner, heb je vast wel eens gehoord dat je bloemen schuin moet afsnijden. Maar wat heeft dat eigenlijk voor nut? Heeft het überhaupt wel nut? Jazeker! Als je de steel namelijk niet scheef afsnijdt, dan kan er onder de steel een luchtbelletje blijven hangen die ervoor zorgt dat de bloem geen water meer op kan nemen, waarmee hij de hele plant van voedingsstoffen voorziet.
– De pH-waarde van je maag is zo laag (dus zo zuur) omdat dit zowel bacteriën doodt, als dat de enzymen beter in een zuur milieu werken. De pH in je darmen is weer hoger, omdat in een hogere pH andere enzymen (die voor een andere deel van de spijsvertering zijn) weer beter werken.

Dan heb je zomaar toch wat geleerd zo in de kerstvakantie/ net voor kerst!

– Mathilde

2 gedachten over “Blijmakers en een extraatje

Plaats een reactie