Een brood en een olifant (en meer!)

Vandaag weer een aantal leuke weetjes, waar je waarschijnlijk helemaal niks aan zult hebben, maar het is altijd leuk om eens een feitje op tafel te gooien. Niet waar? Ga er maar klaar voor zitten, want hier komen ze!

De zomervakantie is net voorbij en je bent misschien wel op vakantie geweest, of het nou ver weg was of niet. Natuurlijk gaan er ook een hele boel verliefde koppeltjes samen op vakantie, wie weet was jij daar één van. Maar wist je dat 38% van de Britten hun relatie nog even in stand hielden omdat ze al een vakantie geboekt hadden? Ja, raar maar waar…

Dan moet je ook nog eens weer naar school toe. ’s Ochtends weer vroeg je bed uit om genoeg tijd te hebben om je op te maken (als meisje zijnde dan natuurlijk) om op tijd weer op school te zitten. Want ja, 71% van de meiden gaat niet zonder make-up de deur uit. En als je ’s avonds dan na een lange schooldag weer nét ietsje te laat in laat in bed ligt, dan krijg je de volgende dag ’s avonds (of soms zelfs al eerder) enorm veel honger. Je verlangt naar iets zoet en ongezonds waarschijnlijk. Helaas activeert het eten van zoetigheid met lege calorieën de productie van insuline. Te veel insuline veroorzaakt een sterke daling van je bloedsuikerspiegel, wat ervoor zorgt dat je je fut gaat voelen en dat je alleen maar nog meer van deze ongezonde dingen wil gaan eten. Dus toch maar proberen op tijd naar bed te gaan en zeker dat hongergevoel te onderdrukken.

van: Thinstock via: nu.nl

Als we het dan toch over eten hebben; wist je dat de kiezen van een Aziatische olifant zo groot als een brood kunnen worden? De kiezen van zowel Aziatische als Afrikaanse olifanten worden gewisseld, doordat de voorste, versleten tanden loskomen door het eten van ruw voedsel en er achteraan tegelijkertijd nieuwe kiezen bij komen. Na een tijdje komen er geen nieuwe kiezen meer bij, waardoor olifanten over het algemeen overlijden door ondervoeding.

Zo, vandaag ook weer wat geleerd!

– Mathilde

Bronnen (op volgorde van benoeming): Cosmopolitan UK Edition August 2014; Fashionista  nummer 2 2014; Cosmopolitan UK Edition August 2014; National Geographic februari 2014
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s