Sterk zonder spieren

De Nationale Dansweek eindigt vandaag. Er is een samenwerking geweest tussen de Nationale Dansweek en het Prinses Beatrix Spierfonds. Want iedereen kan dansen. Alleen wat als je de kracht niet hebt. Wat als je spieren zo slap zijn dat je niet kunt lopen of zelfs je arm niet boven je schouder uit kunt tillen. Je hebt ze vast wel gehoord of gezien; de reclames van het Prinses Beatrix Spierfonds met de wanten. Nee, niet gezien? Het is maar goed dat ‘ie ook online staat en je hem dus hieronder ook kunt zien. 😉

Weet je wat zo mooi is als je meedoet met deze campagne, als je drie euro geeft aan deze stichting krijg je daar ovenwanten voor én je zorgt ervoor dat er weer net iets meer onderzoek gedaan kan worden naar spierziekten. Ook naar spierziekten die amper bekend zijn, vaak omdat de meesten kinderen als baby al overlijden aan hun spierziekte.

En waarom noem ik deze post nou “Sterk zonder spieren”? Nou logisch, ik vind mensen met een spierziekte krachtig op hun eigen manier. Ze hebben misschien weinig spierkracht -ze hebben overigens wel spieren-, maar ze zijn vaak zeer krachtige mensen. Een verhaal zien van iemand met een zeldzame spierziekte? Dat kan hier! Het is een aflevering van Je Zal Het Maar Hebben van BNN.

– Mathilde

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s