Koele hersenen, ijstekort en meer

Mijn eerste schoolweek zit er al weer bijna op. Er moet weer van alles gedaan worden en veel tijd blijft er vaak -helaas- niet over. Gelukkig heb ik nu even tijd en hoef ik niet na te denken over moeilijke opgaven of vraagstukken. En het is ook nog eens bijna weekend. Vandaag geef ik jullie een aantal leuke, misschien wel grappige weetjes.

Aristoteles, een Griekse filosoof, was dan misschien wel invloedrijk geweest, maar ook hij had foute theorieën. Hij geloofde namelijk dat het hart centrum was van kennis en gevoelens. De hersenen zouden dienen voor verkoeling voor het hart en plek voor de geest om ‘samen te komen’. Zo waren er in de Griekse en Romeinse oudheid nog wel meer van die foute theorieën over het lichaam. Zo zie je maar, hoe slim je ook bent, hoe invloedrijk ook, je kunt nog steeds verkeerde theorieën of ideeën hebben.

Really??

En wist je dat de kans dat je overlijdt aan een voedselallergie kleiner is dan vermoordt te worden? Dat laat een studie zien (ook te lezen in het Nederlands). Wel moet je hierbij bedenken dat mensen met een ernstige voedselallergie (als het goed is) er op hun hoede zijn voor gevaar dat op de loer kan liggen bij het eten van iets ‘verkeerds’. Maar hé, leuk feitje toch?!

Als je op Facebook kijkt ontgaan de filmpjes met mensen die een bak ijswater over hun hoofd heen leeg (laten) gooien je niet. De ALS Ice Bucket Challenge is zo’n grote hype dat er in Groot-Brittannië dat er een ijstekort is. Wist je trouwens ook dat water waarin ijs zit per definitie 0 °C is? 

Zo, dat waren vier leuke weetjes. Hopelijk vond jij ze ook leuk!

– Mathilde

Advertenties

Een gedachte over “Koele hersenen, ijstekort en meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s